Diverse

Blålysbriller – et godt valg for deg som bruker mange timer foran skjermen

Artikkelen er sponset.

Digitale dingser har utviklet seg til å utgjøre en helt dominerende del av livene våre, for mange er ulike skjermer en svært stor del av hverdagen. Mobilen er sannsynligvis det første du sjekker om morgenen, og kanskje også det siste du ser på før du sovner. Da kan det være smart å vurdere såkalte blålysbriller, som begrenser mengde blått lys som øynene utsettes for.

Derfor kan blått lys påvirke deg

Opp gjennom historien er det i stort sollys som har vært forbundet med den blå delen av lysspekteret. Selv ild har et «varmere» lys med begrenset innslag av blåtoner, derfor er det først med moderne artifisielt lys og skjermer som mennesket er eksponert for blått lys praktisk talt døgnet rundt.

Med briller mot blått lys reduseres mengde lys i det blå spekteret som kommer igjennom til øynene. Det kan igjen også føre til at hjernen ikke reagerer på det som kan oppfattes som «dagslys» fra noen av de skjermene vi omgir oss med.

Mindre hodepine og økt søvnkvalitet

Bruk av blålysbriller kan være med på å fjerne noe av det blå lyset fra skjermer, som kan føre til hodepine, migrene eller slapphet. Opplevelsen vil være individuell, og det kan være særlig lurt å prøve ut denne type briller hvis du sitter mange timer foran skjermen.

Søvnkvalitet henger sammen med mange ting, blant dem nivået av det såkalte «søvnhormonet» melatonin. Det påvirkes igjen av lys, og da særlig dagslys og andre lyskilder med høy grad av lys i det blå spekteret. Derfor kan blålysbriller være praktiske også når det gjelder å bidra til bedre søvnkvalitet.

Helt til slutt kan det være smart å se etter en leverandør som tilbyr fornøydhetsgaranti, særlig hvis det er første gang du prøver ut blålysbriller. Da vet du at du kan teste denne type briller helt uten risiko – slik kan du prøve ut effekten.

You may also like