Diverse

Dugnader kan hjelpe ditt idrettslag!

Dugnader er en del av det å være norsk. Hvem har vel ikke tvunget seg opp fra dyna tidlig en lørdags morgen for å gå å selge dopapir? Det høres kanskje ikke glamorøst ut (og det føles sjeldent særlig glamorøst mens man gjør det), men dugnader er helt essensielle for ethvert idrettslag.

I Norge har vi en modell som fører til få eller ingen store investeringer i amatør idrettslag. Det finnes idrettslag med trenere som får betalt i mindre summer, men de aller fleste klubber og organisasjoner i Norge har små budsjetter og eksisterer som breddeklubber. Dette er klubber som er til for alle som ønsker å drive med idrett på fritiden.

Få råd til utenlandsturneringen

Dette fører til en aktiv befolkning som deltar i sport og idrett, men problemene oppstår så fort man kommer til drift av idrettslaget. Det koster å drive et idrettslag, uansett hvilken idrett man fokuserer på.

En is-hockey klubb må ha en is-hall, en fotball-klubb trenger en (ofte flere) fotballbaner, et håndball lag trenger en hall, og en skihopping klubb trenger en skibakke. Disse må leies, men de må også ivaretas.

Dette er arbeid som en fotballklubb ikke alltid har lyst til å bruke på vedlikehold. I slike tilfeller kan det være lurt å stelle i stand en dugnad idrettslag kan holde. Det er ingenting som er bedre for medlemmene av et idrettslag enn å tilbringe en dag sammen mens de restaurerer det gamle klubbhuset.

Dette høres kanskje ut som en klisje sånn umiddelbart, men sannheten er likevel at det å gjøre noe sammen, som en gruppe, for å sørge for at dere alle fremdeles har en klubb å gå til, bygger et felleskap som alle idrettslag drømmer om.

Men det er ikke alle dugnader som dreier seg om å male og snekre. Veldig ofte er det heller snakk om en dugnad for å ha råd til en utenlandsturnering, eller fordi utstyret må oppgraderes. I slike tilfeller er det ikke uvanlig at medlemmene av idrettslaget må gå dør til dør med visse produkter.

Ofte er det dopapir som selges, men tennbriketter blir mer og mer populære. Uansett hvilket produkt ditt idrettslag selger, så kan du være sikker på at dette ikke bare er en måte å få råd til en turnering på, dette er også en mulighet til å få en høyere stjerne i lokalmiljøet, noe som alltid kan hjelpe til i fremtiden.

You may also like