Diverse

Fem ting å huske på når du velger robotstøvsuger i 2023

Mange nordmenn nyter allerede godt av smarte robotstøvsugere i hverdagen. Denne produktgruppen har utviklet seg utrolig mye de siste årene, og en moderne robotstøvsuger er mye mer enn bare en morsom dings. Det brede utvalget kan føre til at det er komplisert å velge ny støvsuger, derfor ser vi på fem viktige faktorer.

Godt overblikk og analyse av eget behov

Til å begynne med er det viktig å danne seg et bilde av hvilke produkter som finnes på markedet. Se for eksempel neatsvor.no med flere spennende alternativer. Hvis du kartlegger produktene i markedet, er det mye enklere å velge hvilke funksjoner som er viktige for akkurat deg.

Trinn to er å tenke over hva du egentlig trenger hjelp med? Hvor høy kapasitet skal robotstøvsugeren ha, og trenger du ekstrafunksjoner som vasking med mopp? Dessuten er det kanskje aktuelt å velge alternativer med smarthus-funksjoner, eller prioritere muligheter når det gjelder planlegging og skreddersøm.

Riktig prisnivå, nyttige ekstrafunksjoner og hverdagsbruk

Prisnivå er det tredje punktet du bør se på. Som hovedregel er det greit å holde seg unna både de aller rimeligste robotstøvsugerne, og de aller dyreste alternativene. De rimeligste vil du neppe bruke, og de aller dyreste har ofte unødvendige ekstrafunksjoner.

Pass på at ekstrafunksjoner som du prioriterer er de du sannsynligvis vil bruke. Det gjelder for eksempel appstyring og integrasjon med digitale assistenter. Slike ekstrafunksjoner kan ha en reell nytteverdi i hverdagen.

Helt til slutt er hverdagsbruk den femte faktoren. Det er spennende å sette opp robotstøvsugeren de første dagene, men etter det er det automatisk drift i hverdagen som er viktigst. Det er til syvende og sist robotstøvsugeren som skal gjøre jobben selv – og da er driftssikkerhet avgjørende. Pass på at dokkingstasjonen er god og enkel å finne for roboten. Helt til slutt, sørg for en god plassering av dokkingstasjonen, da blir det mye enklere å tømme støvbeholderen.

You may also like