Bolig

Robotstøvsuger – hvilken modell skal du egentlig velge?

Moderne robotstøvsugere er mye mer enn bare en liten dings som planløst prøver å fjerne litt støv på gulvet, mange modeller kombinerer både kameraer, artifisiell intelligens og en mengde forskjellige rengjøringsmoduser. Samtidig har det også utviklet seg helt nye priskategorier, med valg som spenner helt fra noen hundrelapper til godt over 10 000 og vel så det. Hva er det beste valget?

Modeller i mellomklassen passer for de aller fleste

Til å begynne med er det greit å dele inn produktutvalget i tre brede kategorier – billigmaskiner, mellomklasse og eksklusive robotstøvsugere. For de aller fleste vil det være fornuftig å velge en robotstøvsuger i mellomklassen, det er også den de fleste tester har fokus på. Det er mulig å sammenligne med bilkjøp, det vil vanligvis ikke være lurt å kjøpe verken den aller billigste eller den aller dyreste bilen på markedet.

Robotstøvsugere i mellomklassen tilbyr avansert funksjonalitet, som app-støtte og integrert navigasjon. Dessuten er selvfølgelig automatisk lading, trappesensor og lignende på plass, noe som egentlig bare mangler i de aller, aller rimeligste modellene i 2023.

Mopping, teppefunksjon og mye mer

I de aller fleste tilfeller er det selve støvsugingen som er hovedfunksjonen til en robotstøvsugere, det er relativt åpenbart. Imidlertid er det også mange modeller som kan by på en integrert moppefunksjonalitet, noe som helt enkelt betyr at roboten både støvsuger og vasker gulvet.

Hvis du ser på et alternativ med mopp, så er det også lurt å vurdere en modell med teppefunksjon. Det betyr at robotstøvsugeren kan tilpasse rengjøringen til underlaget, for eksempel ved ikke å bruke moppen på teppet. Slike små detaljer gjør funksjoner som mopp virkelig praktisk.

Et avsluttende tips er å velge en modell som har innebygget støtte for app og eventuelt også smarte assistenter. Det er mye enklere å programmere roboten via en app, noe som dessuten legger til rette for både planlagt rengjøring og interessant statistikk fra roboten.

You may also like