Diverse

Gode førstehjelpsprodukter som er fine å ha hjemme

Det er mye fokus på beredskap om dagen, og alle privatpersoner kan bidra med enkle ting som å passe på å ha et grunnleggende beredskapslager i egen bolig. Da dreier det seg ikke bare om vann og mat, men også hygieneartikler, medisiner og førstehjelpsprodukter.

Hva trenger du å være forberedt på?

I stort er selvfølgelig de aller fleste av oss ikke helsepersonell, og det er derfor begrenset hva som er fornuftig å ha hjemme. Du må åpenbart kunne bruke det utstyret du har, ellers er du like langt. Spesialiserte produkter som sølvbandasje og annet medisinsk utstyr kan inngå i førstehjelpsskrinet hvis du vet hvordan og i hvilke situasjoner du skal bruke slike verktøy, men begynn med det helt enkle.

For eksempel er det viktig å prioritere enkel sårpleie, smertestillende behandling og utstyr til å legge enkle forband og bandasjer. Det dreier seg altså ikke om å kunne behandle noe på egen hånd, men å stabilisere skader som typisk kan skje hjemme.

Husk på egne medisiner og behov

Det er smart å kjøpe et ferdig førstehjelpssett hvis du vil sikre at du ikke glemmer noen av de grunnleggende komponentene. Samtidig er det viktig både å komplettere settet underveis og fylle på med ting som du eller noen annen i husstanden trenger i hverdagen. For eksempel vil enkle faktorer som diabetes eller astma være helt avgjørende for hva du egentlig bør ha i førstehjelpsskrinet.

I den forbindelse er det viktig alltid å følge råd og instruksjoner fra lege og apotek når det gjelder oppbevaring og lagringstid for medisiner. Noen medisiner og legemidler kan lagres svært lenge, andre har begrenset holdbarhet. Derfor er det avslutningsvis også viktig at du rullerer medisinene du har i førstehjelpsskrinet. Da sikrer du at reservene du har der er klare til bruk når du faktisk har behov for dem. Det gir en ekstra trygghet og sikkerhet i en usikker hverdag.

You may also like