Reise

Bruk friåret etter videregående på å reise

Noen velger å begynne direkte på studier etter videregående, i mens mange ikke har en anelse om hva de har lyst til å studere. Med mangel på motivasjon så kan det være vanskelig å begynne rett på studier, og derfor kan det være en god ide å ta et friår etter videregående. Noen tenker kanskje at dette friåret er bortkastet og at man bør begynne å studere med en gang, men dette stemmer som regel ikke. I de fleste tilfeller så er det bedre å bruke tid på å finne ut av hva man har lyst til og studere, enn å begynne på et studie som man senere dropper ut av. Man skal huske at det er begrenset med hvor mange år man kan få støtte av Lånekassen og derfor er det bedre å vente med å studere, inntil man har funnet drømmeutdannelsen.

For mange så begynner valg av studie med å finne ut av hvem man er, hva man liker og hvilke verdier man har. For å finne ut av disse tingene så kan det smarteste være og vokse som menneske. Dette kan innebære flere ting, men mange vokser ved å ta på seg ansvar i en lønnet eller frivillig jobb og ved å møte nye mennesker og utfordringer. Derfor er det mange som bruker friåret på å reise, jobbe, dra på folkehøyskole eller i militæret.

Mange bruker friåret på å backpacke

For mange som er lei av skole, av å bo hjemme hos foreldre og av kulde, så er det å backpacke den store drømmen. Det å reise på en backpackertur vil si at man har alt man trenger i en stor ryggsekk, og egentlig bare tenker på hvor man skal sove og hvor turen går neste dag. Mange velger å kjøpe en flybillett til et land i Asia for så å reise videre derfra. Denne måten å reise på er utrolig befriende for mange, og man lærer virkelig seg selv å kjenne. Det er på mange måter en stor test for å finne ut av hva slags person man er, fordi man kun kan stole på sine egne valg og magefølelse. Man vil møte nye mennesker hver eneste dag, og ta stilling til nye ting. Derfor er backpacking en god måte å vokse som menneske på.

Backpacking er selvfølgelig ikke billig, og derfor velger mange å jobbe et par måneder for å spare opp til reisen. Backpacking krever også mye planlegning i form av vaksiner, visum, overnattinger, budsjett, opplevelser og transport. Derfor velger mange å bestille en backpackerreise i gjennom et reiseselskap. På denne måten kan man være sikker på at man får en god og trygg reise, samtidig som man blir kjent med mange nye mennesker. Mange av disse turene har en lokal guide knyttet til reisen, man vil derfor oppleve ting som man kanskje aldri hadde opplevet hvis man planla turen selv. På denne måten kan man nyte opplevelsen av å backpacke, uten å måtte bekymre seg om det praktiske.

You may also like