Diverse

Få ned stressnivået med yoga

Alle mennesker opplever i større eller mindre grad, en form for stress i løpet av livet. Nordmenns hverdag er kanskje travlere enn noen sinne, med alle de tingene vi hele tiden skal gjøre eller ta stilling til. Vi har tidsfrister på jobben eller på studiet, man skal følge med på nyhetsbildet og sosiale medier, man skal holde seg i form og spise sundt, og flere andre ting som kan virke stressende på mange. Derfor er det kanskje like viktig å ta seg en pause innimellom. Dette kan selvfølgelig for noen være å se på TV eller lese en bok, men for enkelte så har man kanskje bruk for noe enda mer som virkelig får både kroppen og sinnet til å slappe av.

Yoga er løsningen for mange

Yoga er en 5000 år gammel indisk treningsform, som går ut på å gjøre flere dynamiske strekk øvelser, samtidig som man har fokus på dyp pusting. Noen tror yoga nærmest er det samme som å tøye litt, men det er ikke riktig. Med yoga så lærer man å være “tilstede” i kroppen, og for noen så er det også en form for meditasjon. Yoga frigjør faktisk hormoner som virker stressreduserende på mange, samtidig som det er en god måte å bli sterk på. Man skal ikke undervurdere hvor tungt det faktisk kan være å utføre enkelte yogaøvelser.

En annen stor fordel med yoga er at det ikke krever spesielt mye utstyr. De aller fleste yogaøvelser kan man gjøre med kun en yogamatte, noe som gjør at denne treningsformen er for alle, uansett alder, kjønn eller budsjett. Det finnes mange sentre som tilbyr yogatimer, men man kan også finne flere instruksjonsvideoer på nettet, gratis. Man bør likevel få hjelp hvis man aldri har vært borti treningsformen tidligere, men etterhvert kan faktisk de aller fleste gjøre yoga helt på egenhånd.

You may also like