Bolig

Tipsene til å bruke vaskemaskinen riktig

Hvordan vet man at man bruker vaskemaskinen riktig? Husholdningsmaskinen er en av de viktigste elementene man har i huset. Til tross for at man tror at vaskemaskinen er enkel å bruke, så er det visse tiltak man blir nødt til å overveie. Her får du tips til enkelte av disse faktorene.

Kapasitet

Vaskemaskinens kapasitet betyr hvor mange kilo tørket tøy den kan takle om gangen. Normalt sett kan vaskemaskiner tåle en kapasitet mellom 6 og 12 kilo avhengig av modellen. Vaske vanene dine bør være den avgjørende faktoren her. Barnefamilier trenger en vaskemaskin med høyere kapasitet på mellom 8-12 kilo. Bor du alene bør du heller gå for en kapasitet på 6 kilo.

Ikke fyll helt opp

Det er viktig å ikke å ikke overfylle vaskemaskinen. Dette vil slite ut motoren fortere. Stopp å fylle vaskemaskinen med klær når du får plass til en stående håndflate på toppen av vasken. Dette er en god tommelfingerregel. Maskinen vasker klærne bedre dersom de får plass til å bevege seg fritt. Et annet tips for å vite hvor mye klær du kan fylle vaskemaskinen din med, er å tenke på hverdagsantrekket. Hverdagsklærne dine inkluderer som regel en bukse, topp, genser og undertøy. Dette tilsvarer omkring 1 kilo. Dersom du har en vaskemaskin med 6 kilos kapasitet, tilsvarer dette 6 hverdagsantrekk.

Sentrifugehastighet

En annen viktig faktor som mange ofte glemmer er sentrifugehastigheten. Forskjellen mellom 1000 og 1600 omdreininger per minutt har større påvirkning enn du tror. Jo høyere sentrifugehastighet maskinen din har, jo tørrere vil klærne bli når de er ferdigvasket. Midlertidig skal du gjøre bakgrunnssjekken grundig før du tar en endelig beslutning. Enkelte vaskemaskiner med en omdreiningsevne på 1400 kan sentrifugere like bra som 1600-maskiner. Dette skyldes at de sentrifugerer over lengre tid. Dermed kan de to maskintypene levere samme restfuktighet, til tross for at de har ulike omdreiningsevner.

You may also like