Bolig

Ting man skal tenke på før man kjøper en gulvhøyttaler

I de siste årene har det blitt mer og mer populært med fremtredende gulvhøyttalere. Tidligere så ville man gjerne gjemme vekk høyttalerne, så de ikke var forstyrrende for innretningen i hjemmet. Nå derimot kan man få høyttalere i alle mulige former og fasonger, med design som virkelig kan sette prikken over i’en uansett om de står i stuen eller på kjøkkenet.

Den store fordelen med gulvhøyttalere er dog den lydkvaliteten de gir. Gulvhøyttalere har en sterk bass, og har man to stykker som står litt fra hverandre så får lyden også et stereo preg.

 

De beste høyttalere å plassere på gulvet kan man finne på HiFi-freaks.

 

3 ting man bør overveie

  • Lydkvalitet

Lyden er jo selvfølgelig det viktigste når man skal kjøpe en gulvhøyttaler. For mange så har bassen mye og si, i den form at den gjerne skal være tung og ha fundament. Det kan være smart å prøve høyttaleren i butikken først.

  • Design

Gulvhøyttalere er typisk lange og høye, men kan også fås i andre fasonger. Ønsker man at gulvhøyttalerne skal sette sitt preg på rommet, så kan det være smart og velge noen som komplimenterer resten av innretningen. I dag kan man få gulvhøyttalere i alle mulige farger og fasonger.

  • Pris

Det er ingen tvil om at god lyd koster litt. Når det kommer til gulvhøyttalere så har også designet noe å si i forhold til prisen. Kjøper man design gulvhøyttalere så vil prisen også være høy, men man kan faktisk finne gulvhøyttalere som har god lyd til en billigere pris hvis man ikke kjøper designhøyttalere. Man betaler også for merket når det kommer til gulvhøyttalere. Skal man virkelig ha fantastisk lyd så ligger de bedre gulvhøyttalere på mellom 10.000 til 20.000 kroner. Man kan dog finne toppklasse gulvhøyttalere til over en halv million kroner.

 

You may also like