Bolig

Ting man bør tenke på før man skifter ut kjøkkenet

For mange så er drømmen om et nytt kjøkken stor. Kjøkkenet er et av rommene i huset vi bruker mest, og derfor er det også viktig at man har et kjøkken man trives i. Det er her maten oppbevares og lages, og for mange så har kjøkkenet også blitt et oppholdssted. For cirka 30 år siden, så var det viktig å skille kjøkkenet fra stua. Man ville jo ikke at dampen fra maten skulle sive inn og ødelegge stemningen. I dag så har det blitt utrolig populært med åpne kjøkken, der man gjerne har spisestuen og kjøkkenet i ett. Mange av de nye kjøkkener blir også utstyrt med en såkalt kjøkken-øy, der man har ekstra plass til å enten lage mat, eller sitte og gjøre alt fra å lese avisen til å gjøre lekser. Uansett hva slags kjøkken man går å drømmer om, så kan det være lurt og sette seg ned og planlegge først.

Overveielsene man bør gjøre seg

Som det første så bør man spørre seg selv om hvor mye penger man ønsker å bruke på et nytt kjøkken. Det kan virkelig bli en dyr affære hvis det er mange ting som skal skiftes ut. Kanskje det skal legges noen nye rør eller lys, og kanskje gulv og fliser også skal byttes ut. Dette krever flere håndverkere inn over jobben, og dette koster. Undersøk alltid den totale kostnaden, før man bestemmer seg for å renovere kjøkkenet. Mange tar opp lån for å betale for renovasjonen, og hvis det ikke er realistiske betalingsfrister kan det virkelig koste i ekstra gebyr. I noen tilfeller kan det lønne seg å kjøpe kjøkken fra en kjøkkenprodusent som også tilbyr monteringer. Som regel kan man få dette noe billigere, hvis man kjøper det som en pakkeavtale.

Når det kommer til stil, så er det hovedsakelig to stilarter hvor man kan finne et stort utvalg. Det ene er et minimalistisk kjøkken, og det andre er et rustikt kjøkken. Det minimalistiske kjøkkenet har vært veldig populært i norske hjem de siste årene. Stilen er ren, med hovedsakelig farger i sort eller hvitt. Overflatene på benkene og skapene er store, uten utskjæringer. Den rustikke stilen er også populær, og den kjennetegnes ved grove materialer og sprekere farger. Den rustikke stilen er preget av personlighet, og er derfor kanskje litt mer hjemmekoselig enn den minimalistiske.

Uansett hvilken stil man foretrekker, så er det en god ide og både bruke internett og kjøkkenforhandlere til å finne inspirasjon. Kanskje man går med tanken om et minimalistisk kjøkken, men i det man ser det rustikke kjøkkenet i virkeligheten så faller man fullstendig for denne stilen. Ut over stilen så skal man også ta stilling til materialet i benkeplatene, hvordan type vask man vil ha, og om man vil ha induksjonsplater eller ikke. Det beste rådet er kanskje å bruke god tid på planleggingsfasen av kjøkkenet. På denne måten får man som regel et resultat man synes er fullstendig og helt perfekt.

You may also like