Bolig

Smarte lyskilder med LED gir mer frihet når du innreder boligen

Ulike typer LED-lys har etablert seg som standarden når det gjelder belysning i både private hjem og næringslokaler. Lavere strømforbruk har selvfølgelig vært den store driveren, samtidig som utfasingen av de tradisjonelle glødepærene har ført til at LED-pærer i mange tilfeller er det eneste alternativet. Samtidig har teknologien utviklet seg mye, og i dag gir LED deg mye mer fleksibilitet når du skal innrede boligen.

LED-lyskilder kan tilpasses i det uendelige

De første LED-pærene hadde ikke den aller mest naturlige fargetemperaturen, på lik linje med gammeldagse «sparepærer». I 2023 er situasjonen en helt annen, og du kan velge blant en mengde LED-alternativer som både kan matche og overgå de klassiske glødepærene. Når det gjelder valg av riktig LED-lys, er det definitivt lurt å ta en titt på de mange kule alternativene som finnes, ikke minst på området smart styring.

Det var mulig å få tak i glødepærer med ulike fargetemperatur, men for en billig penge kan du kjøpe LED-pærer som kan tilpasses i det uendelige – både når det gjelder fargetemperatur og lysstyrke. Det betyr at du faktisk kan få i pose og sekk, med for eksempel varmt dempet lys om kvelden, og kraftigere kaldere lys om dagen.

Nye lamper med integrerte lyskilder

Overgangen fra eldre teknologi til LED i eksisterende pærer var det første trinnet i LED-eventyret, men nå ser vi i alt større grad at hele lamper konstrueres rundt LED-lyskilder. Det betyr altså at lyskilden er en integrert del av lampen, og ikke en separat pære med gammeldags sokkel.

Lamper der «lyspæren» ikke kan skiftes ut kan fremstå som litt rart, men det er bare hvis man fortsatt tenker på lamper bygget på glødepæreteknologi. Med LED kan selve lyskilden ha like lang levetid som armaturen, og da gir det mening å designe hele lampen som en enhet. På sikt gir det enda mer frihet når du innreder boligen.

You may also like