Bolig

Smarte bord og sitteløsninger – få mest mulig ut av hagen

I løpet av den relativt korte norske sommersesongen er det mange nordmenn som prøver å være i hagen fra tidlig til sent. Da er det også smart å passe på at det finnes nok sitteplasser i hagen, kombinert med spisebord, avlastningsbord og andre hagebord.

Forskjellige bord med ulike funksjoner

Det finnes et bredt utvalg hagebord å velge mellom på nett, i forskjellige prisklasser, materialer og størrelser. Det er greit å orientere seg i utvalget, slik at du ikke går glipp av noen spennende alternativer. Det er kanskje særlig når det gjelder former og størrelser som det er lett å bomme ved å velge for eksempel en standardstørrelse spisebord eller et enkelt rundt kafebord.

Disse typene bord har selvfølgelig sin funksjon, men det finnes også mange andre typer bord som passer bedre på steder med begrenset plass. Hver centimeter teller hvis terrassen er liten og kompakt.

Fleksible sitteløsninger som passer til alle hager

Det er enkelt å velge en ferdig pakke med bord og flere stoler, men det er selvfølgelig sjelden at antall stoler passer nøyaktig til behovet. Likevel kan et sett være et godt utgangspunkt, som kan bygges ut med for eksempel solstoler eller andre mer fleksible løsninger.

Det finnes hagesofaer i mange forskjellige former og størrelser, og en god sofa gjør at det innbydende å slappe av i hagen. Den kan fungere som både sitteplass, et avslappende sted å ligge – eller den kan til og med være en improvisert solstol.

Til slutt er det fint å huske på at det finnes mange morsomme hengeløsninger, både i form av hengestoler, større sofaer og selvfølgelig de ekstremt populære hengekøyene. Med en god hengekøye kan du slappe av med en god bok, bare ta en lur eller kanskje lytte til musikk eller en lydbok. Dessuten sparer hengekøyer og lignende verdifull plass i hagen, og de er dessuten enkle å henge opp.

You may also like