Diverse

Smart rengjøring med redusert bruk av rengjøringsmidler

Det er fort gjort å tenke at det må være smart å bruke så mye rengjøringsmidler som mulig når man vasker både overflater, klær og andre ting – mer kjemikalier må jo gjøre ting renere? Sånn er det faktisk ikke, og det er ofte mulig å få et minst like godt resultat nesten helt uten kjemikalier.

Ikke undervurder vann og varme

Til å begynne med er det greit å huske på at «bare» varmt vann noen ganger kan være nok. Det gjelder også i krevende miljøer, for eksempel kan en såkalt damprenser eller dampstøvsuger både rengjøre og desinfisere helt uten bruk av kjemikalier. Det er kanskje ikke så rart at glohet damp vil etterlate et rent resultat, og damprengjøring kan også være et godt alternativ i hjemmet.

Dessuten er det viktig å huske på at vanlig håndvask med varmt vann og såpe bør være førstevalget når det gjelder å holde hender rene. Ulike typer sprit og hånddesinfeksjon ble populære under pandemien, men er egentlig bare anbefalt når vanlig håndvask ikke er mulig.

Mikrofiberkluter og redusert bruk av rengjøringsmidler

Såkalte mikrofiberkluter er svært effektive når det gjelder rengjøring av overflater, og i mange situasjoner kan det være nok å bare bruke vann til rengjøring med mikrofiberklut. Denne typen kluter er laget av syntetiske fibre med svært små kanter, som effektivt fjerner smuss og skitt ved å «skjære» det av fra overflaten. Derfor er det ikke nødvendig med rengjøringsmidler på samme måte som sammen med tradisjonelle kluter.

Et avsluttende tips er å brette mikrofiberkluten på en smart måte. Ved å brette den to ganger, får du faktisk hele åtte rene sider, som du enkelt kan bytte mellom ved å brette kluten én gang. Slik kan du bruke én mikrofiberklut til flere flater, og på den måten gjøre jobben enda litt enklere.

Med en dampvasker og noen mikrofiberkluter er du godt på vei mot et rent hjem.

You may also like