Skjønnhet

Pass på dette når du handler piercinger og tilbehør på nett

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Hvis du har en ny piercing, kan det være overveldende å prøve å velge smykker fra det enorme utvalget – både i fysiske butikker og på nett. Det kan selvfølgelig være spennende å se på piercing-smykker i den virkelige verden, men på nett finner du helt klart det største utvalget.

Velg piercing-smykker som passer til området på kroppen

Det finnes svært mange piercing-smykker å velge mellom, men heldigvis er det mulig å innsnevre utvalget noe basert på hvilken kroppsdel det gjelder. For eksempel vil et smykke til en navlepiercing ikke nødvendigvis passe til et annet sted på kroppen, samtidig som det selvfølgelig er mulig å velge matchende smykker.

Valg av smykker dreier seg selvfølgelig om estetiske vurderinger, men i tillegg om praktiske faktorer. Det dreier seg helt enkelt om at noen smykker er bedre tilpasset til å være i kontakt med for eksempel klær, eller at noen smykker passer bedre til områder der smykket er mye i kontakt med huden rundt.

Husk alltid på god hygiene og pleie

Det er viktig å huske på at en piercing faktisk er et hull i huden, som jo er kroppens ytterste beskyttelseslag mot omgivelsene. En piercing som pleies godt vil etter hvert lege på en fin måte, og da ikke være like ømfintlig for betennelser eller infeksjoner. Samtidig er det ekstra viktig å følge med på piercingen når den er ny, slik at du får en god start uten alt for mye problemer.

Å holde området rent er et svært godt utgangspunkt, som når det gjelder både hull i ørene og store eller små sår. I tillegg bør piercingen få være i ro så langt som det er mulig, hvis du beveger smykket for mye i begynnelsen kan det forårsake irritasjon. Ta også en titt på ulike pleieprodukter, for eksempel ulike oljer som kan brukes til piercing-smykket.

Valg av materiale er viktig

Det finnes piercing-smykker laget av en mengde ulike materialer, fra standard kirurgisk stål til for eksempel naturlig tre. En tommelfingerregel er å unngå materialer som inneholder nikkel, da mange kan utvikle en allergi mot nikkel. Heldigvis finnes det utrolig mange alternativer som er helt frie fra nikkel.

Noen smarte materialer er titan, akryl, gull og stein. Slike materialer er både holdbare og lite irriterende for huden, noe som selvfølgelig er helt avgjørende for et piercing-smykke. Derfor er det viktig å ta en titt på materialene når du handler piercing-smykker på nett.

You may also like