Bolig

Oppgrader verkstedet hjemme med nytt utstyr

Det er både praktisk og morsomt å ha et velutstyrt verksted hjemme, og gode verktøy gjør at det er enkelt å reparere, vedlikeholde og skape noe nytt. Noen verktøy er helt essensielle, andre forstår man kanskje ikke viktigheten av å ha før man har de i hus. En benkslipemaskin og en håndoverfres er bare to eksempler på litt mer spesialiserte verktøy, som du likevel ikke vil være foruten når du vel har prøvd de.

Benkslipemaskin – smart og nøyaktig sliping

En benkslipemaskin er kort fortalt en innretning for sliping som er montert på for eksempel en bordoverflate eller et stativ. Det betyr at det er objektet som skal slipes som er i bevegelse, og ikke verktøyet som skal utføre jobben.

Det kan høres ut som en liten forskjell, men det er mange fordeler med å bruke en benkslipemaskin av god kvalitet.

  • Det er mulig å utføre mer presise bevegelser, særlig når mindre objekter skal slipes.
  • En benkeslipemaskin kan ha både slipeskive og slipebånd montert samtidig, og er klar til bruk på sekunder.
  • Maskinen står fast på bordet, og kan derfor være tyngre og mer solid, sammenlignet med enklere håndverktøy

Håndoverfres – for kreative arbeider

Det er helt sikkert mange som ikke har en anelse om hva en håndoverfres er. En slik fres kan være helt uunnværlig når du skal lage for eksempel utskjæringer, eller ved fasing og fresing av spor i tre eller plastikk.

Håndoverfresen gjør det helt enkelt mulig å fjerne materiale fra en overflate ovenfra, og jobben kan utføres på en eksakt måte når den kombineres med utstyr for å holde verktøyet i en rett linje. Mulighetene er praktisk talt uendelige, uansett om det handler om å lage dekorative elementer, eller smarte løsninger for sammenføyninger i et møbel.

Kanskje er det på tide å se over hobbyrommet eller verkstedet, du vil ikke angre på å fylle på med noen verktøy som gjør hverdagen enklere.

You may also like