Bolig

Hvordan velge riktig LED-speil til badet

Hvis du skal gjøre én ting for å løfte baderommet i 2020, er baderomsspeil med lys veien å gå. Disse er som oftest utstyrt med LED-lamper og gir et rent og futuristisk preg. De er behagelige for øynene og gir det lille ekstra med lys du trenger når du skal sminke deg eller barbere deg, og det uten irriterende skygger. Det er også en gunstig lyskilde for når du vil ha badet bare delvis belyst. Med ekstremt lang levetid (som regel over 50 000 timer) er LED-lys også meget energibesparende, og du kan bidra til å spare miljøet i samme slengen.

Her er 3 tips til hvordan du velger riktig speil.

Preg og dimensjoner

Sørg for at du kjøper et speil som passer inn visuelt på badet ditt. Er badet ditt preget av myke, avrundede linjer, er det finere med et rundt speil eller et med avrundede hjørner. Velg et skarpt, firkantet et dersom dette er mer i tråd med baderommet ditt ellers. Når det kommer til størrelse, bør du passe på å ikke velge et speil som er for lite. Sørg derfor for at speilet dekker en rikelig del av veggen der det skal henge.

IP44-godkjenning

Et veggspeil med lys vil nødvendigvis komme med elektriske komponenter. Velger du et speil med såkalt IP44-godkjenning, trenger du ikke å bekymre deg for å plassere speilet for nærme dusjen. Denne godkjenningen betyr at speilet er utstyrt slik at vannet ikke kommer borti det elektriske og at det kan renne ut igjen.

Velg et duggfritt speil hvis budsjettet tillater det

Mange baderomsspeil kan bestilles som duggfrie. Dette kommer i form av et sentrert varmefelt som monteres på baksiden av speilet og aktiveres i det lysene tennes. Dermed holdes hele eller deler av speilet klart, slik at du kan gå rett i gang med stellet etter en dusj.

You may also like