Bolig

Hvordan unngår du at tørketrommelen blir en brannfelle?

Det er mange som har en tørketrommel hjemme, noe som egentlig er en nødvendighet for litt større husholdninger der store mengder håndklær, sengetøy og annen vask må tørkes hver uke.

Det er viktig å huske på at en tørketrommel kombinerer høy varme med elektrisitet og lettantennelige materialer i form av både tøy, støv og lo. Derfor er det viktig å velge en tørketrommel av høy kvalitet, men i tillegg er det også mye du som bruker av tørketrommelen kan gjøre.

Elektriske maskiner medfører alltid noe risiko

Tørketrommelen er selvfølgelig ikke den største risikoen i et gjennomsnittlig hjem, det er spesielt komfyr og platetopp som står bak mange branner og branntilløp. I forhold til prioriteringer er det derfor viktigere å passe nøye på kjøkkenet, også sammenlignet med tørketrommelen.

Et annet poeng er at du aldri vil kunne eliminere risiko fullstendig, og det er derfor du alltid bør overvåke både vaskemaskin og tørketrommel når de er i drift. Du trenger selvfølgelig ikke å sitte på badet i flere timer, men det er sterkt anbefalt å ikke benytte disse maskinene når familien sover eller når det ikke er noen hjemme.

Tømme lofiltret – en liten men viktig detalj

Å tømme lofiltret på tørketrommelen er tema for mye komedie, spesielt i forhold til fellesvaskerier. Likevel er det noe av det aller viktigste du kan gjøre selv når det kommer til å redusere risikoen for brann. Med jevne mellomrom kan det også være fornuftig å gå over tørketrommelen mer i detalj, og passe på at det ikke har samlet seg opp mye støv og lo enten i ulike filtre der vannet kondenseres, eller på utsiden av maskinen.

Det vil alltid kunne oppstå branntilløp i elektriske apparater, men med godt vedlikehold og oversikt er det mulig å få kontroll over situasjonen før den sprer seg til andre deler i huset eller blir fatal.

You may also like