Diverse

Hvordan lån på dagen fungerer

Det er ingen hemmelighet at mange nordmenn søker mye lån i hverdagen. Enten det er for boligkjøp, forbrukslån, refinansiering eller til andre formål. Det er en god metode for å få litt ekstra penger på, og faktum er at det finnes veldig mange låntilbydere i dag. Samtidig er det heller ingen tvil om at det er visse låntilbydere som er bedre enn andre. Noen har bedre rykter og mer til å stole på. For deg som en vanlig kunde kan det være vanskelig å holde oversikt. Det kan også være vanskelig å vite hva slags lånetype passer for deg. Det er den variasjonen som er styrken, for lån på dagen er noe mange bruker.

En ting man bør forstå rent umiddelbart er det at lån på dagen svært sjeldent innebærer at man får søknaden innvilget på dagen. Det var sånn før, og det er sånn det fungerer i andre land, men i Norge er det strengere krav. Først og fremst blir kredittverdigheten din vurdert, og er du heldig blir den evaluert fort, slik at du får søknaden godkjent. Et lån på dagen kan du bruke til hva du selv ønsker, så lenge søknaden blir godkjent. Det er ikke som for boliglån, hvor det er naturlig at pengene går til en bolig. Det er fordi renten du blir tilbudt er lavere for boliglån enn det er for lån på dagen. Det er viktig å vite på forhånd, slik at man er klar over hva som venter en.

Hvor mye et lån på dagen kan koste

Om vi bare prater om lån på dagen, så kan et eksempel se slik ut: Du kan få en nominell rente fra 6,39 % til 21,95 %, og en effektiv rente fra 6,81 % til 24,4 %. Hvis du for eksempel låner 150 000 kroner over 10 år med en effektiv rente på 13,2%, ligger kostnaden på 112 573 kroner. Lånet blir altså totalt på 262.573.

Det er altså viktig å huske på rentebetalingen når du gjør opp matematikken for lånet du søker. Det er bedre å være føre var med andre ord. Når du søker på en side som Swiftbanker så er det ikke de som gir deg lånet. Swiftbanker kan anses som en sammenligningsside, eller aggregator, for lånetilbud. De tjener på det om du får lånet via dem, men du forhandler med låntilbydere via Swiftbanker.

Det er ingen overordnet retningslinje på hva slags rente man kan bli tilbudt, eller hvor godt tilbudet må være. Det er opp til tilbyderne å gi deg et anslag, så er det opp til deg å bestemme hvorvidt du vil akseptere det eller ei. Din økonomiske situasjon, kredittverdighet og lignende spiller en rolle i dette, så jo bedre den ser ut, desto bedre vilkår får du altså. Terskelen på hvorvidt du får lån eller ei avhenger helt på deg og din situasjon, og det er visse rammebetingelser som tilbyderne ikke kan bevege seg utenfor.

Men ta gjerne en titt hos Swiftbanker for å se om du finner noe du liker der!

You may also like