Diverse

Fordeler og ulemper med strykemerker og selvklebende navnelapper

Velg av navnelapper er kanskje ikke et tema som innbyr til diskusjoner eller argumentasjon, men det uten tvil slik at noen foretrekker strykemerker – og andre sverger til selvklebende navnelapper. Begge alternativene er gode, men de har også sine unike fordeler og ulemper.

Fordeler og ulemper med strykemerker

Navnemerker som strykes på plass har en lang historie, men dagens utvalg av strykemerker er bredt og omfattende sammenlignet med de klassiske merkene i sort og hvitt. Det er anbefalt å fortsatt velge merker i sort og hvitt hvis de skal vaskes ved 90 grader, men utover det finnes det et uendelig utvalg farger, symboler og bilder å velge fra.

Styrke og varighet er strykemerkenes åpenbare fordeler. Disse merkene kan vaskes ved høy temperatur, og sitter som støpt til plagget. Likevel forutsetter det at de er festet korrekt med strykejern, og det er også den største ulempen. Med hånden på hjertet er det ikke mange barnefamilier som har strykejernet stående fremme, det finnes en risiko for at strykemerkene forblir ubrukte.

Fordeler og ulemper med selvklebende navnelapp

Selvklebende navnelapper er ekstremt enkle å bruke, de er bokstavelig talt klistremerker som festes til klær eller ting på sekunder. Dessuten finnes selvklebende navnemerker i et uendelig antall forskjellige design og størrelser.

Selvklebende navnelapper takler ikke høy temperatur like bra som strykemerker, og det er den størst ulempen med selvklebende navnemerker. Selvklebende navnemerker kan med fordel festes til vaskelappen på plagget, noe som i noen få tilfeller kan være begrensende sammenlignet med strykemerker.

Tenk på dette når du velger

Det er egentlig bruken av strykejern som er helt avgjørende når du velger navnemerker. Hvis du vet at du ikke kommer å hente fram strykejernet, da bør du velge å bare kjøpe selvklebende navnelapper. Hvis strykemerker på klær som skal vaskes ved høy temperatur høres overkommelig ut – da velger du å bruke både selvklebende merker og strykemerker.

You may also like