Bolig

Det du trenger for å ta vininteressen ut av kjøleskapet

Mange nordmenn synes at vin er spennende, og vininteressen er voksende. Det henger helt sikkert sammen med reisevaner og impulser fra andre land, kombinert med det store sortimentet hos Vinmonopolet. I tillegg bidrar det brede spekteret tilbehør, ikke minst via forhandlere som Wine and barrels på nettsiden wineandbarrels.no, til at nordmenn utvidere sine horisonter når det gjelder denne hobbyen.

Korrekt temperatur – alfa og omega

Det finnes utrolig mye å velge mellom på nettsiden til Wineandbarrels, men kjøling og temperering av vin er en kategori som får ekstra mye oppmerksomhet. Det er ikke uten grunn, da korrekt serveringstemperatur er helt avgjørende for hvordan vinen oppleves. Det er også derfor som det å ta vininteressen ut av kjøleskapet bør være noe av det første du gjør.

Kjøleskaptemperatur er helt enkelt sjelden optimalt, samtidig som romtemperatur heller ikke er anbefalt til spesielt mange vintyper. Det er selvfølgelig mulig å prøve seg frem ved å kjøle ned vinen i kjøleskapet for å så varme den opp igjen noe i romtemperatur før servering, men det kan være tungvint og komplisert. Et vinkjøleskap gir deg korrekt temperatur med en gang, samtidig som mange modeller også har flere temperatursoner.

Gode glass og smarte serveringsløsninger

Gode vinglass er også en viktig del av den samlede vinopplevelsen. I den forbindelse er det greit å vektlegge at det absolutt ikke finnes noen helt definitive regler når det gjelder glass og type vin. Selvfølgelig er mange glass designet på en måte som hovedsakelig er tiltenkt for eksempel hvitvin, rødvin eller musserende, men det betyr ikke at opplevelsen blir forferdelig hvis du bruker glasset til en annen type vin.

Til slutt er det også greit å trekke frem smarte serveringsløsninger, særlig ulike verktøy som lar deg forsegle vinflasken etter at den er åpnet. Slike produkter er allerede i hyppig bruk på restauranter, og de gjør det mulig å servere enkeltglass fra flasker.

You may also like