Diverse

Derfor er utstyret så utrolig viktig når du er på tur

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Å gå på tur er kanskje noe av det mest norske du kan gjøre, i noen tilfeller er det faktisk vanskelig å forklare for utlendinger hva det å gå på tur egentlig dreier seg om. Samtidig er det selvfølgelig ikke slik at alle nordmenn er født med ski på beina, og det er heller ikke alle som elsker å gå på fottur i skog og mark. Hvis du opplever at noen familiemedlemmer sliter litt med turgleden, kan det være utstyret som er utfordringen?

Utstyr som holder deg tørr og varm

Å være kald eller bløt kan ødelegge for selv den mest fantastiske turopplevelsen. Derfor er det viktig å prioritere utstyr som holder deg tørr og varm under skiftende forhold. Pass på å bygge opp med lag ved behov, for eksempel med en Peak Performance jakke dame, mellomlag og så eventuelt superundertøy eller ull.

Nordmenn er over middels opptatt av ull, og det er ikke uten grunn. Plagg i ull har fantastiske egenskaper, for eksempel holder ullsokker greit på varmen også når de er fuktige. Dessuten har ull selvrensende egenskaper, noe som er godt både for mennesker og miljø.

Livsavgjørende utstyr og fjellvettregler

For noen er kanskje de såkalte fjellvettreglene mest en morsom greie, men det er viktig å huske på at det finnes alvor bak. Naturen må respekteres, det gjelder særlig i et land som Norge. Hvis du skal gi deg ut på tur i område med utfordrende terreng eller vær, er det helt avgjørende at du setter deg svært godt inn i hvilket utstyr du må ha med deg.

I tillegg er det definitivt ingen skam å snu, det er uten tvil en av de aller viktigste reglene du bør ha i bakhodet. Godt utstyr legger til rette for flotte turopplevelser, men samtidig er egen vurderingsevne og respekt for naturen noe av det viktigste du har med deg.

You may also like