Bolig

Derfor er overmadrassen viktig

Mange av oss tenker kanskje ikke på hvor viktig det er at man kjøper en skikkelig overmadrass. Legger man en god overmadrass ovenpå en springfjærmadrass, kan den selv få den hardeste og mest ubehagelige madrass bli til et godt sted og ligge. Når man først har sovet på en god overmadrass, er det vanskelig og gå tilbake til å kun sove på en hard springfjærmadrass.

Overmadrassen er viktig for hygiene og slitasje

Det mange ikke tenker så mye over er hvor skitten og ekkel en madrass rent faktisk kan bli. Selv om man skifter laken med jevne mellomrom, så er det umulig å unngå at svette og døde hudceller finner vei inn i madrassen. Dette blir derfor et godt tilholdssted for husstøvmidd. Dette krapylet finnes nemlig i mange møbler, og trives godt i fuktige forhold. For allergikere så kan disse bli en pest og en plage ettersom at en allergisk reaksjon mot husstøvmidden gjør at man får tett og rennende neste, og generelt ubehag i nese og svelg. Den beste måten og bekjempe disse ekle middene på, er ved å vaske puter, dyner, laken, og trekket på overmadrassen på 60 grader. De aller fleste overmadrasser har nemlig et forholdsvis tykt trekk som kan tas av og vaskes, noe en vanlig springfjærmadrass ikke kan. På denne måten kan overmadrassen bidra til bedre søvn

Ut over hygieniske fordeler så vil en overmadrass også beskytte springfjærmadrassen mot slitasje. Mange tenker kanskje ikke så mye over det, men madrasser blir som veldig mange andre ting, også slitt etter mange års bruk. En overmadrass vil kunne begrense denne slitasjen, samtidig som den forbedrer søvnkvalitet gjennom å være komfortabel og hygienisk.

Er man interessert i å lese mer om overmadrasser og de forskjellige materialene de kan være laget av så besøk denne siden. Her får man tips til hvordan man finner den perfekte overmadrass.

You may also like